Наташа Ивановска

јули 5, 2020

Како се одвива кариерно советување на деца?

Oткако донел одлука за изборот на советникот, родителот има одговорност да гоповрзе детето со кариерниот советник и да води сметка за процесот – договарањесредби, помош на […]
јули 5, 2020

Како да изберам кариерен советни за моето дете

Одлуката да се избере Кариерен советник за своето дете не е ни малку едноставна илесна.
јули 5, 2020

Што ќе му е на детето кариерен советник?

За секој родител, без сомнеж, најважни се здравјето и среќата на детето, за чијаблагосостојба се грижи од денот кога тоа доаѓа на овој свет.
јули 4, 2020

Сесија за кариерно советување

Како изгледа една сесија за кариерно советување? Сесијата е структуриран разговор помеѓу советникот и клиентот, кој има своја цел и очекуван исход кој се дефинира на […]